Vakantieopvang

De Stad Gent organiseert kinderopvang tijdens de schoolvakanties. Tijdens alle schoolvakanties zetten de (ST)IBO's van de Stad Gent (stedelijke initiatieven voor buitenschoolse opvang) hun deuren open voor alle kinderen tot 8 jaar uit alle netten; sommige (ST)IBO's staan open voor kinderen tot 12 jaar.

Ook kinderen met een specifieke zorgbehoefte zijn welkom.

Vertrekkend vanuit thema's die kinderen inspireren staan er tal van leuke aktiviteiten, binnen en buiten, op het programma. Samen gaan we ook op stap en bezoeken boeiende en verrassende plekken.

Download de kaart vakantieopvang 2017.

Downlodag het overzicht vakantieopvang 2017.

 
*Online inschrijven voor de buitenschoolse vakantieopvang kan al vanaf de zaterdag ervoor tot de zondag na de inschrijvingsperiode.
 

Hoe inschrijven?

Voor de zomeropvang in kinderdagverblijven en peutertuinen kan u, indien uw kind reeds ingeschreven is, ter plaatse het opvangplan van uw kind laten aanpassen. Neem hiervoor tijdig contact met de verantwoordelijke.

Wie niet ingeschreven is in een stedelijke voorziening belt naar Gentinfo 09/210 10 10.

 

Voor de (ST)IBO's (stedelijk initiatieven voor buitenschoolse opvang) dient u digitaal in te schrijven in de vooraf bepaalde inschrijvingsperioden.  Ga daarvoor naar www.kinderopvang.gent

Wie er niet in slaagt om digitaal in te schrijven kan met zijn opmerkingen mailen naar kinderopvangpunt@stad.gent of kan zich aanmelden in de (ST)IBO ter plaatse.

 

Nuttige Link

Naast het aanbod aan vakantieopvang van onze dienst kunnen ouders in Gent ook terecht bij andere diensten en organisaties die allerlei initiatieven organiseren. De Jeugddienst bundelt het vrijetijdsaanbod voor de zomer in een handige brochure. Ook deze zomer is er opnieuw heel wat te beleven in Gent. In het boekje 'Megazomer, maxifun' vindt u een vrij volledig overzicht van het vakantieaanbod voor kinderen tot 12 jaar.

Deze brochure is online te bekijken via deze link.